Thursday, December 30, 2010

sorry

kepada peserta2 yg dah join contest,aku mau mnta maaf byk2 sbb pngumuman pemenang contest fullmusik tuh spatutnya 27/12/2010 kan...iza blm smpat upload video pemenang lagi sbb sibuk yg melampau2..tangan lagi sakit..berat dua2 bahu nih..mcm mau cabut sja rasanya..mgkin bsok aku upload yaa...soryy..tpi pemenangnya sudah ada..=)

Wednesday, December 29, 2010

im tired

yang mng tak bererti hebat dan kuat dan yg kalah tak bererti lemah..tpi skrg smua mnganggap,perlawanan bola ini adalah segala2nya..mnganggapnya sebuah peperangan..padahal itu cuma perlawanan BOLA.. cuba bersaing dlm kemajuan dan teknologi sesebuah ngara..baru mnunjukan ngara kita maju dan berkualiti..dan bukannya mnjadi ngara yg mundur,krna mngganggap bola sbgai ukuran kehebatan ngara masing2..

moga yg terbaik mng mlm ini..apa pun keputusannya,smoga smua boleh trima dgn hati terbuka krna setiap perlawanan msti ada mng dan kalah..tak perlu saling mnghina kerana itu menunjukan sifat seseorg yg tak punya akal dan tak beradab..menunjukkan kebodohan hnya kerana satu perlawanan..ingtlah tujuan asal sesbuah perlawanan..ia tidak di cipta untuk membuat negara saling bergaduh..
JGNLAH SNGGUP BERGADUH HANYA KERANA BOLA..KERANA ITU SANGAT MENUNJUKKAN KEJAHILAN DAN KEBODOHAN..psti ngara2 luar yg tengok ketawa2 smbil geleng2 kpala..psl bola pun bergaduh..


PATUTLAH malaysia dan indonesia tak msuk world cup sbb aff suzuki cup pun mau bergaduh..coba bygkan kalo mlysia dan indonesia ikut world cup?ngara2 luar psti mnganggap kedua2nya adalah kampungannn

Saturday, December 18, 2010

music player baru

yeahhhh..akhirnya faiz juga berjaya buat music player PLAY N STOP..dan aku pun sudah tau cara buatnya lps di ajar 1 jam oleh faiz..haha..payah btol..so,apa pndapat kamu..aku mau dgr jga pndapat pngguna nih..adakah ia bgus? atau sebaliknya? komen2..di bawah nih adalah contoh music player yg baru..kualiti di jamin bgus sbb lagu dia x di convert2,dan play trus dri 4shared..dan code lagu boleh di buat dgn cpt sbb dia x perlu di download dan upload..lps tuh mau convert sgala lagi..so,nih lgi mnjimatkan masa dan mgkin dpt buat code yg di request dgn lebih cpt lgi..

boipren aku kluar tv..

weww..time bes2 buat report praktikal,tiba ahmad dhani kluar di MARI MENARI..trus melompat aku kluar bilik..tuu boipren aku tuh..huhu..dia perform live ooo..dia dtg mlsysia sbb bsok dia n TRIAD dan juga kmpulan ank dia,THE LUCKY LAKI akan buat persembahan pada konsert astro..cba la dia di sabah,sggup aku pergi tuh.siap beli vvip tiket lagi..haha.. siapa yg follow entry aku dri mula lgi msti tau kan sbb time aku baru buat blog nih,aku ada tulis entry psl ahmad dhani nih,entry ahmad dhani oh ahmad dhani..huhu..dlm entry tuh,ayat punya main skema sbb bru start buat blog..skrg nih malas la aku tulis entry dgn skema dan bersopan santun..capee..



LAST SEKALI..siapa mau ckp aku nih perasan sbb ckp ahmad dhani tuh boipren aku..HADE HAKU KESAH?

kewujudannya

sekarang nih byk yg merunggut tentang fullmusik..byk yg mau music player yg boleh di PLAY N STOP..sbnrnya faiz ada buat music player stop n play tuh dlu..tpi x dpt smbutan..so,dia pun berenti la buat..kalo kamu sedar dlu,dkt fullmusik,ada link untuk music play list..nama dia FREE MUSIK PLAYLIST..

tak byk playlist yg di buat sbb x ada smbutan..antara playlist yg ada adalah

-opick
-dewa

-kangen band

-hijau daun

-melly goeslow

-mulan jameela

-padi

-st 12

-the rock

-ungu


dlm plylist tuh,hampir kesmua lgu artis tuh ada dlm plylist..tpi lagu terbaru mngkin x ada sbb lama x update..tpi nnti jgn pula ada yg mnta buat playlist sbb skrg hosting blm ok..nih cma mau share sja..tpi aku tgh dlm usaha bljr buat playlist dkt faiz..kalo aku sudah terer,nnti aku inform n trima request..

Friday, December 17, 2010

lipsync

tba2 rajin update blog..dua entry sekaligus..nih aku mau tulis entry psal kepopularan lipsync atau nama melayunya adalah " miming" yg berleluasa di youtube..bagi aku,kalo org buat cover,itu sgt berbakat..buat cover nih mksdnya dia nynyi smula lagu2 artis dgn cara dia tersendiri..contohnya



dan aku rasa cover nih lagi bgus dri originalnya..itulah mksd aku org yg buat cover nih mmg dikatakan berbakat..


tapi bagaimana pula lipsync..contohnya..


bgi aku..ia sgt MNGELIKAN..sorry to say kpada peminat cik shida nih..tpi stiap org ada pndapat kan..byk lagi vdeo dia lip sync di youtube nih..tpi aku cma tgk skit sja..x sggup tgk wei..mgkin dia akan mnjadi SHINTA DAN JOJO bgi mlysia? siapa x kenal shiinta dan jojo nih? vdeo lipsync shinto dan jojo-keong racun nih mencecah 5 juta view tau..mau menandingi justin bieber atau byk lgi artis international..


apakah keistimewaan kedua2 video ini sehingga byk mndapat smbutan? bagi aku..TIDAK ADA APA PUN YG ISTIMEWA..dorg cuma lipsync lagu n buat mimik muka yg aneh2..


TAPI shinta n jojo nih berjaya menjadi popular di indonesia..knpa boleh popular? org sana ckp,dorg cuma bernasib baik sja..dan skrg dorg jadi artis..dan kalo x salah dorg ada lagu sndiri skrg..


TAPI pendapat aku..bukan kah kamu cuma memperbodohkan diri sendiri?..kalo aku tgk dorg yg lipsync nih,aku rasa mcm aku tgk TOM TOM BAK..sbb kalo adik aku psg tom tom bak,msti dlm segmen ADA BAKAT KE? hampir smua budak2 tuh lip sync lagu n cuma nari2 sja..tpi dorg tuh budak..bole d trima..tpi kalo yg sudah BESAR? so,nasihat aku untuk org yg mau buat lip sync di youtube..CBA CARI CARA LAIN UNTUK MEMPERSEMBAHKAN BAKAT KAMU..contohnya buat la video cara2 pakai make up ka,cara2 buat kuih ka..berbaloi skit..

PERBEZAAN ANTARA PELAWAK DAN BADUT

-PELAWAK: membuat lawak untuk membuat org tertawa

BADUT: membuat lawak untuk diri di tertawakan

so,mrka nih kategori yg mana satu? pndai2 la kmu fkir

AKHIR sekali..ini cma pendapat aku..kalo ada yg x puas hati,diam2 sja..buat la entry memuji lip sync di blog kmu pula..

practikal trainee

rasanya sudah 3 mggu aku praktikal..dan report 3 mggu yg harus di buat juga msh sama seperti dulu..cuma laporan untuk 2 hari yg berjaya di siapkan..haha..dasar pemalas..slamaaku 3 mggu praktikal,akhirnya aku sudah dapat menyesuaikan diri sbb dlm worksyop tuh ada 20 lebih org dan cuma aku dan kawan praktikal aku sja yg perempuan..kalo dlm office tu byk la perempuan,tpi dorg mana la msuk worksyop..so,aku sudah pandai menepis dan mnjawab kalo2 dorg kadang2 mempermainkan aku.dorg tuh smua baik,tpi kuat main,xda satu pun dorg ckp tuh btul..geram aku..tpi keseluruhannya dorg tuh baik la,x gatal dan x ckp yg lucah2 mcm sesetengah llki..dorg tuh cma kadang2 suruh aku penat sja..tnya mna tmpt letak spanar,dorg tunjuk tmpt lain..sudah aku pnt mncari bru dorg kasi tnjuk tmpt yg btul..tuh mula2 la..skrg nih tak lagi la,biasala klo mula2 msuk,dimana2 pun kna buli juga.. so layan saja gmbr..


nih mntor aku,nama dia en malin..dia baik,tak pernah marah dan sllu ajar kami dan yg paling bes,dia suka berGOSIP..haha..kalo tgh berkerja,ada sja yg kami crita,crita pasal dato k kawin baru la,siti x dpt mngandung la..


lepas boring buka tutup pump,kami sllu kacau jurukimpal di blkg,bukan mau ngorat ya..tpi mau bljr mngimpal..yg aku suka di company aku nih,dorg smua x kedekut..macam jurukimpal nih,wlaupun time tuh dia tgh sibuk buat kerja dia..tpi time kami mnta ajar,dia ajar juga,siap bagi smua peralatan..nih kami mau bljr mngimpal sbb bukan kami x pandai..setiap sem kami ada bengkel mngimpal,tpi cuma ok sja la..bukan taraf perfect..so,nih tgh practice mau cntikkan lagi cara kami mngimpal


slps mngimpal,confirm panas kan..rasa hangus sja muka nih..so,apa lagi,smua lari pergi bilik balancing..sbb dlm worksyop tuh,bilik balancing sja yg ada ekon..lps sjuk sikit,nmpk ada kmptr,apalagi..jom main game..hahha..gmbr di atas nih yg llki tu la jurukimpal tuh n yg prmpuan tuh kwn praktikal aku..siap main tembak2 lgi



kalo la forklift nih bole di bawa time mau beli makanan di kedai runcit di seberang jalan worksyop kami yg x la jauh sgt..tpi mls mau jalan kaki.


so,buat masa nih,tu sja la yg mau aku tnjuk..hee

Monday, December 13, 2010

spongebob oh spongebob



siapa yg tak pernah tgk spongebob? kalo x pernah pun msti tau kan katun nih..sllu ada dkt iklan..dlu aku bnci katun nih,kalo adik aku pasang mmg sllu bising..bingit tlinga aku dgr suara spongebob..tpi lama2 aku suka dgn katun nih..hari2 aku layann..sbnrnya,tnpa kita sedar,katun nih byk juga mngajar kita tentang erti sahabat selain dri crita mngarut yg lain..so,nih aku jmpa dkt forum org tadi time aku jalan2..so,aku mau share di sni kata2 mutiara yg trdapat pada katun nih yg aku sgt2 suka..enjoy

1.'pengetahuan tidak dapat menggantikan persahabatan. Aku (Patrick) lebih suka jadi idiot daripada kehilanganmu (Spongebob)'



2. spongebob: Apa yg biasanya kau lakukan saat aku pergi?

patrick : menunggumu kembali..



3. Saat sponge bob menjadi kaya dan melupakan patrick juga tmn2 spongebob yang kaya pergi dari spongebob, spongebob memohon kepada patrick, dan patrick berkata:



'kalau duit boleh membuatku melupakan sahabat terbaikku, maka aku lebih memilih untuk tidak punya duit sama sekali'



*

http://1.bp.blogspot.com/_R_0-jTEYUuE/SxCvWC2azrI/AAAAAAAAAMs/FhWazbmVbj4/s1600/spongebob-squarepants.jpg

4. Saat patrick di fitnah mencuri jaring ubur2 nya spongebob,patrick berkata:



' Tak apa kawan.. aku mungkin hanya bintang laut yang hodoh.. lebih baik aku pergi dari bikini bottom.. ini, ambil saja barang2ku.. tapi aku tak pernah mengambil jaring mu kawan..'



(Patrick dituduh mencuri jaring dan dia sabar aja)



*



5. Patrick berteriak : 'AKU HODOH DAN AKU BANGGA!!!'



*



6. Kalau kamu memberitahukan rahsia kepada seseorang, maka itu namanya bkn rahsia lagi.



*

http://www.hotmoviesale.com/dvds/59251/1/Spongebob-Squarepants-Bikini-Bottom-Adventures.jpg

7. pas spongebob mau masuk anggota jelly spotter.. terakhirnya patrick bilang:



'pemujaan yang berlebihan itu tidak sehat..'



*



8. waktu itu orang tua Patrick mau datang jenguk anaknya. Tapi Patrick takut orang tuanya mngatakan dia bodoh. Demi Patrick, spongebob snggup mnjadi pura2 bodoh. Dan Patrick berkata ke SpongeBob:
'TEMAN ADALAH KEKUATAN'


9. waktu patrick dianggap ada keturunan raja dan mulai ngambil barang2 milik orang lain, terus dia berkata:
'hidup itu memang tidak adil, jadi biasakanlah dirimu'...



*



10. waktu sponge bob mau belajar memandu untuk mendapakan lesen..

'seharusnya kau belajar berjalan dulu nak, baru lah kau boleh berlari..'


*


11. waktu episode yg si spongebob mencari spatula baru, dan dia dapat spatula yg canggih dan berkilat tapi si spatula canggihnya tidak mau menuruti arahan spongebob sbb kononnya dia hanya akan memasak makanan yg ada kelas sahaja..Dan akhirnya spongebob kembali mencari spatula buruknya dan berkata berkata
:

'Ternyata semua yg berkilau itu belum tentu emas'

Friday, December 10, 2010

doraemonn..siapa yg x kenal cita nih mmg ada mslh wktu kecil..sbb katun nih aku suda tgk dri aku kecil smpai skrg..skrg nih pun time makan megi ka,mkn nasi ka,msti aku cari komik doreamon adik aku walaupun mgkin itu sudah menjadi ke 300 kali aku mmbacanya..aku suka baca crita nih sbb aku rasa crita nih bes n sgt genius.. tba2 aku jmpa pula final ending untuk doreamon nih..sbnrnya final ending nih mau di kluarkan oleh penulis sebenar doreamon nih,iaitu Fujiko Fujio..tpi dia meninggal sblm dia keluarkan final ending untuk doreamon..skrg doraemon sudah di ambil alih oleh org lain tnpa ada penghabisannya..so,ada org yg telah buat ending utk doraemon nih..aku sudah tgk nih dlu,dkt blog forum indonesia..tpi aku tgk lagi di youtube..nih mmg sedihh..huaaaa..i cry like a baby...so layann








Tuesday, December 7, 2010

aku mnjadi kuli

fuhh..sudah byk dlm entry2 aku ,aku ckp aku sudah start praktikal kan..mmg aku nih seumur hidup x pernah bekerja..bukan ank manja atau apa..TAPI aku malas..huhu..so,skrg nih,mau tak mau,terpksa la..

kamu tgk sja la gmbr2 saat mnjadi kuli batak..




mcm bakar marshmellow pun ada



mau packing rotor

n last sekalii..
muka dia ada iras ahmad dhani skit dkt bahagian hidung n pipi..pewiit..haha..tpi dia botak la..kalo botak mcm ahmad dhani skrg x apa juga..tpi dia gondol di tgh2..haha..dia nih jahat,suka cari pasal..ada saja dia mau cri pasal..nyampah pula aku..

tuh sja lagmbr yg aku mau upload..jenuh mau upload byk2.smua gmbr size besar2

Monday, December 6, 2010

contest


syarat2 penyertaan..

1. mestilah penguna fullmusik.co.cc

2.pastikan musik icon fullmusik di blog kamu dapat dilihat, tidak di edit dan di hidden

3.tulis entry psl contest ni..dlm entry tu kamu cuma perlu jawab soalan2 ni:


i.bila kamu start mula guna fullmusik

( jawapan bole di beri dalam tahun atau bulan)


ii.Dari mana kamu tau kewujudan fullmusik

(contoh jwpn-kawan,blog lain dan lain2)


iii.Cadangan yg kamu rasa bgus untuk fullmusik

(contohnya-ubah icon fullmusik,fired iza dri jadi assistant dan lain2)


dalam setiap entry wajib ada syarat2 dan gambr contest..


4.LINK kan entry kamu ke www.fullmusikrequest.blogspot.com

5.tgglkan link dkt kotak comment iza dan jadi follower


6..pemenang akan diberikan berdasarkan cabutan bertuah


TARIKH CONTEST

7/12/2010-27/12/2010



HADIAH


hadiah pertama

1 bulan free sewa iklan di fullmusik.co.cc

( untuk yg sudah sewa iklan di fullmusik,kamu akan dapat extend 1 bulan psg iklan tnpa byr..hihi)

hadiah kedua

top up rm 10

(ada perancangan mau cari hadiah yg lebih special..nnti kalo dah dapat yg special bru aku tukar ya)



dan iza mau tunjuk analytics nuffnang untuk fullmusik bulan nih



fullmusik dapat 149552 uniques visitor dlam 1 bulan..


THANX untuk smua fullmusik user




currently BAD MOOD

katamu kamu cinta..kepadaku selamanya,
katamu kamu rindu..kepadaku selalu,
tapi mengapa aku masih ragu,

katamu aku ini cinta terakhir kamu,
katamu aku ini cinta dalam hidup mu,
tapi mgapa aku masih ragu..

mgkinkah aku ini mnjadi satu2nya cinta yang terakhir kamu,
dan tak akan ada cinta yang kedua,ketiga dan cinta yang lainnya?..

katamu kamu gila jika aku pun pergi,
katamu kamu musnah jika cintakau punah,
tapi mngapa aku masih ragu..

katamu kamu cinta kepada ku slamanya,
katamu kamu rindu kpada ku sllu,
katamu aku ini cinta trakhir kamu,
katamu aku ini cinta dalam hidup mu..

TAPI MGAPA AKU MSIH RAGU..

Sunday, December 5, 2010

aku nak tudung

saya nak tudung dari ana..


aku baru sja nmpk contest nih lps cari2 tudung pearl haya di google..aku sudah lama jdi silent reader blog nih..mau setahun lebih..tba2 tringin pula nak ikut contest..


dkt entry lama aku,yg bertajuk entrii..adakan aku ckp yg aku mmg suka lawat blog nih..blog nih namanya cahaya cintaku..so aku mmg nak tudung tuhhhhh..


so,aku tag..


http://kotakcintahati.blogspot.com/..

Wednesday, December 1, 2010

menyibuk kejap

baru sja aku mau buaat laporan bengkel praktikal aku,tba2 aku tr tengok pula post dri irine nih..so aku buka la..beuhhhhh,panasss...nih pasal seorg blogger yg bernama mira nih yg kecoh2 n marah2 pasal irine buat tips berbloging yg kononnya sama dgn dia pnya tips yg dia pernah buat..



untuk pengetahuan kamu dan kamu,aku nih bukan la die hard irine or watever..aku cma kenal dia di sni sja..tpi aku sllu juga baca blog dia dan aku pun pernah chat dgn dia dan aku pun ada no telefon dia..(huhu,nih mau rasa bangga skit sbb msti ramai yg mau no telefon dia kan..sory la,aku nih jakun skit kalo ada org femes2 nih..hahah)...

so aku pun rasa panas juga la tgk cara mira tuh tulis..siap bgi middle finger lagi..mgkin dia rasa entry yg dia buat tuh entry yg paling meletop atau terbaik yg pernah dia tulis..mgkin juga la..bole kalo mau sound org,tpi jgn la mcm tuh..so,aku pun komen la..




beuuhh..nih aku komen sbb aku pun rasa geli dgn entry dia tuh..macam kes lagu tinggal kenangan-gaby pula..macam band caramel berebut dgn gaby psl lgu tu pula..padahal,lagu tuh tak la hebat mana..so c mira nih mgkin dia rasa hebat sbb dia rasa entry dia tuh sangat bes..(bes ka?)


kalo pasal tips bberbloging..smua pun sama..aku pun bole fkir dlm masa 5 mnit..

sma juga mcm komen aku tuh..cba kamu search"cara letak iklan nuffnang di blog"..lebih 20 org yg buat tutorial yg sama sebijik sebulat..so,ada yg bising? xda pun..



so..mcm kata YOVIE dan NUNO bila di tnya tentang isu berebut lagu tinggal kenangan tuh:


"siapa yg buat dulu lagu tuh bukan persoalannya,tiada guna untuk berebut lagu yg tak berkualitas itu,tpi yg harus di buat adalah pandang ke depan dan MULA membuat lagu yg lebih baik)..