Sunday, January 16, 2011

cara meletakkan lagu di blog mengunakan fullmusik

okayyy..memandangkan banyak juga fullmusik user yg masih x tau cara guna fullmusik nih..aku di request oleh faiz utk membuat tutorial..oritee biebeh..yg pes skli


1.kamu pilih di playlist yang ada..ada indo,barat,mlysia dan nasyid



2.then lps sudah dpt lagu yg kamu mau,copy code lgu dlm box tuh..pstikan sudah copy smuanya..


3.dan pastikan lagu yg di pilih itu dpt di play..kalo ada icon mcm nih,mksdnya lagu tuh suda di remove..kmu bole request lgu yg sudah rosak nih utk di baiki



4. lps sudah copy,pergi dashboard blog kamu dan klik design


5.lps kamu klik design,kamu akan automatik pergi dekat page element..then klik add gadjet mcm dlm gmbr tuh



6.seterusnya,slps kamu klik add gadjet,automatik akan kluar tab mcm di bwh ni..then plih html/javascript


7.slps kamu klik html/javascript,nnti akan kluar tab mcm dia bwh..kamu just paste dan save code yang kamu copy tdi...siapppppppppppppp



msih ada yg kompius miuss? kalo msih ada yg x phm,just drop ur comment di bawah nih yaa..dan aku mau bgitau yg fullmusik ada pembaharuan skit..




skrg nih fullmusik ada sertakan sekali lirik lagu di bawahnya..kata faiz,boleh lah nyanyi2 smbil dgr lagu..haha..so layan sja laaa

4 comments:

mimi syamimi said...

akhirnye brjya gak.. tq iza tq faiz n tq tuan empunya my life n my story tq bebanyak k..

mimi syamimi said...

akhirnye brjya gak.. tq iza tq faiz n tq tuan empunya my life n my story tq bebanyak k..

iza said...

ok..u welcome

LadaBiru said...

Laaaaa.....camtu rupanya.Punya la aku wat dalil sendiri...patut pon tak jadi.
Tenkiu la IZa....wa caya sama lu.tenkiu 99x