Saturday, January 1, 2011

the reason of..

bgn2 pagi sja trus on tenet n online..tba2 rasa mau buat entry..


setelah 5 bulan aku ada blog nih,aku mau buat kesimpulan skit..aku pun mau buat TIPS asas berbloging konon2 mcm tips yg di dibuat oleh irine yg kontroversi skit tuh..haha



sbnrnya aku mau buat ksimpulan ttg tips tuh dan review knpa blog aku x berjaya mcm blog2 mereka..


tips dari irine berbunyik:


1.rajin menempekkan diri di blog org lain


-aku?? mcm x pernah menempekkan diri atau tgglkan jejak diblog2 org..sllunya aku jdi silent reader sja..tpi kalo2 kamu tgglkan link aku konfem lawat punya la..aku nih bukan sombong,cma aku nih x tau mau tulis apa dkt coment atau chatbox..tak la aku nih pndai or suka tgglkan msg dkt chatbox mcm "guling2 disni",'minum petang smbil bca entry d sni" or byk lagi..


2.bina hubungan baik dgn blogger2 lain


-aku pun jarang pula berkomunikasi dgn blogger lain nih..just tggl komen n kadang2 ada la chat2 skli dua..tpi yg palling byk tuh aku mrh2 dkt chatbox di fullmusik..haiyoo,saya akui saya jahatt..


3.jangan mempunyai hasad dengki dgn blogger lain


-dengki? aku kalo sifat dengki medengki nih jarang skit..sbb aku jenis x mudah jelos2 bagai..paling2 pun bnda yg aku sllu dengki gila babeng bila kelas aku ada kls tmbahan hari sbtu dan org kls lain bes2 terbungkang tdr..tuh aku jeles gila tgk sbb aku tgh skit hati trpksa bgn n mndi awl pagi...haha


4.i follow u,u follow me back


-sbnrnya nih mmg berkesan untuk meramaikan dan memfemeskan blog kamu..tpi jarang pula aku buat..sbb kadang2 aku tak prasan pun ada yg follow blog aku yg x femes pon..tpi sbnrnya aku follow blog sbb aku btul2 suka blog tuh,bukan sbb "aku follow ko,ko WAJIB follow aku balik"..bukan bgitu..tuh mcm tak ikhlas la mcm blog nih buat entry..apa yg owner tuh tulis mmg btol..



SO kamu semua dah faham kan kenapa BLOG i tak femos?..tapi sbnrnya irine kurang satu lagi tips asas berbloging..tips yg keenam adalah org yg buat blog nih msti CANTIKK,


aikk..statement mcm tak puas hati sja pun..hahaha..tak lah..bukan apa sbnrnya,mmg statement tuh x btul sbb sbnrnya isi n entry tuh yg membuat blog kamu n kamu2 skli yg femes...kalo takat entry merapu mcm blog aku mmg tak femes punya la walaupun aku cantik mcm miss universe..tpi menurut pemerhatian aku dlm senarai finalist peserta blog pilihan malaysia,tidakkah kamu sedar senarai itu? sini aku listkan


pemenang pertama @ blog wanita pilihan mlaysia adalah




blog pilihan mlysia nombor 2



dan no 3 adalah




hanis zalikha



sebenarnya kejayaan dorg adalah kecantikan + kreatif + idea yg orignal + maybe sense of humor= BLOG PILIHAN MLYSIAA



so,kepada bloger2 yg x femes mcm aku..X CNTIK + langsng tak kreatif(org mechanical engineering,agak2 la kalo mau kreatif psl sastera ni) + idea kadang2 copy+ xda sense of humor= BLOG YANG TERBUANG..haha



p/s: lps nih mau pakai bedak tebal2..baru tauuuu

2 comments:

dandelion kiss said...

mostly,
org terpikat pada owner blog ler.
kalau cun melecun tu bonus. ramai peminat, at the same time ramai juga haters.
jadi berhati-hatilah. =)

it just me said...

@dandelion kiss-setuju sangat sangat..