Sunday, January 16, 2011

repost entry: cara buat code lagu sendiri

entri kali nih pasti ramai user2 dri fullmusik.co.cc mau tau kan..hihi..best kalo pndai buat lagu sndiri,sng..suka suki saja tukar2 lagu tuk blog macam aku..ngeh2..ok..kali nih aku nak share skit la cara nak buat code lagu tuh..smuanya ada 5 step sja...

step pertama:

pastikan internet connection kmu tuh ok,jgn kjp2 putus..nnti kalo download lgu,smpai pagi pun tak abis..

step kedua:

pastikan yg pakai brodband tuh quota atau limit dia msih byk la..sbb kalo mo download2 lagu lgi,kompem overlimit..kalo yg pakai streamyx tu no hal la..

step ketiga..

yang ketiga,kamu sudah download lagu yg kamu nak tuh siap2...

step ke empat:

then,kamu pergi add facebook faiz ghucy..pastikan sudah jadi friend tau..

step kelima:

kamu type msg dkt faiz mcm nih.."mas faiz,bisa ajarin buat code lagunya ga?"

ngeh2..then bergantung la budi bicara faiz..

( untuk siapa yg sudah berkobar2 nak tau cara buat code n baca dri step pertama tdi,sory ya,cuma gurau2 sja..tuh sbnrnya private..hihii..aku pun pujuk2 c faiz tuh 3 thun bru kna ajar..jgn mrh yaa..)


p/s: tgh boring..tpi xda idea mau buat entry..trpksa repost entry tahun lalu..layannnn sja laa

5 comments:

najwa napatah said...

excited tngk tajuk entri kat dashboard.rupanya suruh minta ngn mas faiz.kalu itu saya udah tahu kok.
hahahaha.peace.

iza said...

haha..=P

~eRna daRL!ng~ said...

lorh...

Marwan Kurniadi said...

wkakakaakakaka,,luchu,,sampai tertawa saya kk iza,,sudah serius-serius,,ternyata bercanda,,ok nanti di add :D /

hariz hamizan said...

Choii ..