Thursday, November 25, 2010

hampir menjadi milikku

aku masih honeymoon lgi,sesiapa yg mnta lgu harap bersabar..memandangkan hpon aku terbelah dua bru2 nih,so mmg misi aku mncari hpon baru..siapa yg dri dulu follow blog aku msti tau kan wishlist aku..tba2 tdi aku jalan aku jmpa blackberry storm..mmg hpon yg aku idam2 kan..tgk pun harga boleh tahan..RM 1350..so aku pun trus melekat dkt kedai tuh..3 jam tau..buka2 punya buka,belek punya belek..last2 aku confirm beli blackberry storm..so,dgn berat hati aku kuar kan rm 1400 d bank..tba2 time mau byr tuh tba2 bru dia ksi tau yang tuh bukan hpon new set,tpi hpon trade in org n di gnti dgn cover baru..so aku pun tba2 rasa was2 pula mau beli..sbb aku rasa x berbaloi pula beli npon mahal2 tpi bukan yg baru punya..trus aku tnya la yg baru punya brapa,then dia ckp rm 1850..tpi lusa bru smpai stock..trus aku fkir,drpada beli blackberry storm,baik aku beli blackberry torch..baru rm1999..tpi aku sudah limitkan harga npon x lebih rm1800..so,aku kira mcm mau tutup mata sja la mau beli storm tuh..tpi time aku mau test download lagu,keypad download tuh x respon..so tnpa rasa menyesal,aku kensel beli storm..sia2 aku abiskan masa 3 jam di sana..trus dgn rasa kecewanya,memikirkan lagi yg blackbery nih byk mo setting dan terpaksa lgi mnyusahkan aku ke digi center untuk mendownload application..trus aku beli hp lamborghini...so,slmt tggl blackberry storm ku..huuuuu




n welcome hp lamborghini

knpa hp nih aku pnggil hp lamborghini? sbb kalo di terbalik kan shape dia mcm kreta lamborghini..huhu..amboihh,imiginasi tuh tggi btoll..haha

hrga sony vivaz nih aku beli rm 800 sja,so aku ada balance rm 800 dlm tgn aku..nih pun aku ada dua pilihan.antara vivaz pro atau satio..kalo satio,aku x suka shape dia..dpn cntik,tpi blkang dia tuh mcm x lawa..harga rm 1269..


kalo vivaz pro,hrga rm 888,bezanya dia ada keypad..kalo vivaz biasa dia full touch screen..tpi yg x bes nya,vivaz pro cameranya 5 mp sja..kalo vivaz biasa 8 mp..so,aku ambil sja la vivaz biasa memandangkan kami di kedai hp hmpir 4 jam..kmbr aku pun suda bising2 sbb lapar..



so,dgn baki duit rm800,aku pun lps tuh berjoli kesana kemari..beli barang yg ntah apa2..tpi ada la baki dia lagi..rsanya pasnih mcm mau masukkan balik dlm bank..huhu..






3 comments:

dandelion kiss said...

DK sambar Satio semalam
huhuhu terbang duit.
tapi, trade hp lamalah baru dpt beli Satio yg baru. cadangnya nak beli Vivaz Pro gak, tapi huhuhu tak de secondary camera.
kalo tak dah leh team ngan iza...
hihi hihi...

Irine Nadia MaRceLLo said...

hamboihhh..cantiknyeeeee !!

iza said...

dk> wahhh..mantap tuh satio..tpi iza x suka blkg dia tuh..ada penutup..tebal..walaupun camera dia 12.1 mp..iya,xda secondary camera..kalo x,kita bole jdi team..haha..


irine> ala..hpon biasa2 sja..taraf pljr..hihi